Όροι & Προυποθέσεις Χρήσης

Oροι & Προυποθέσεις Χρήσης

Το Ioannakarayianni.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων (μέσω του Διαδικτύου) της εταιρίας Ιωάννα Καραγιάννη με εμπορικό τίτλο Handmade by Ioanna Karayianni που εδρεύει στην οδό Ομήρου 38, Αγιος Δημήτριος Αττικής, ΑΦΜ:078907826 Δ.Ο.Υ: Αγίου Δημητρίου.
Πριν περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας ή/και εισέλθετε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους όρους και προϋποθέσεις στην περίπτωση τηλεφωνικών παραγγελιών, παραγγελιών μέσω e-mail, ή/και παραγγελιών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της, τους οποίους μπορείτε να βρείτε παρακάτω, καθώς και στην ενότητα Συμβούλές για νέους χειροτέχνες της ιστοσελίδας μας Ioannakarayianni.GR, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο σύνολο με τους παρόντες όρους χρήσης.
Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα Ioannakarayianni.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Σήμα

Ο διαδικτυακός τόπος, Ioannakarayianni.GR ο σχεδιασμός και το περιεχόμενό του, τα κείμενα, τα γραφικά, η επιλογή και οι ρυθμίσεις αυτού, αποτελούν ιδιοκτησία της εταιρίας Ιωάννα Καραγιάννη.
Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την “Ιωάννα Καραγιάννη” ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα Ioannakarayianni.gr καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της “Ιωάννα Καραγιάννη” ή/και του Ioannakarayianni.gr και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα Ioannakarayianni.com και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της “Ιωάννα Καραγιάννη” δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους, στους δε χρήστες παρέχεται η άδεια περιήγησης στον δικτυακό αυτό τόπο μόνο για προσωπική, χρήση.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου.

Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της εταιρίας ‘Ιωάννα Καραγιάννη’ ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Υποχρεώσεις επισκέπτη / χρήστη

Ο επισκέπτης / χρήστης του Ioannakarayianni.gr οφείλει:
α) να συμμορφώνεται με το σύνολο των διατάξεων που διέπει τις τηλεπικοινωνίες,
β) να απέχει από κάθε παράνομη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου Ioannakarayianni.com.
Επίσης, οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια και διακριτικά κατά την διάρκεια επίσκεψής και χρήσης του Ioannakarayianni.com, ενώ απαγορεύεται ρητά η υιοθέτηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού ή άλλων που αντίκεινται στην NETIQUETTE (Κώδικας Συμπεριφοράς Χρηστών INTERNET). Οιαδήποτε ζημία προκληθεί στο Ioannakarayianni.com ή στο Δίκτυο γενικότερα απορρέουσα από την κακή ή αθέμιτη χρήση των σχετικών υπηρεσιών από τον χρήστη / επισκέπτη ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής του ευθύνης.

Αποστολές προϊόντων στο εξωτερικό

Όταν κάποιος αγοραστής κάνει παραγγελία για παράδοση των προϊόντων στην χώρα του / θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα προϊόντα είναι αποδεκτά και εγκρίνονται για εισαγωγή στη χώρα προορισμού / παράδοσης.
Ο πελάτης, αποκλειστικά και μόνο, για οποιοδήποτε λόγο έχει όλη την ευθύνη για οποιαδήποτε τεμάχια ή πακέτο (ή μέρος αυτών) που μπορεί να κατασχεθούν από τις τελωνειακές αρχές και αναγνωρίζει και συμφωνεί ότι το Ioannakarayianni.gr δεν φέρει καμία ευθύνη αν για οποιοδήποτε λόγω η παραγγελία δεν παραδοθεί στον προορισμό της.
Ορισμένα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση στον παρόντα διαδικτυακό τόπο ίσως να μην επιτρέπονται στη χώρα σας. Είναι δική σας ευθύνη να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς αυτούς.

Πελάτες και οι λογαριασμοί

Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον διαδικτυακό τόπο, θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουν, υπό την εποπτεία του κηδεμόνα τους όπου συμφωνεί και δεσμεύεται από τους όρους χρήσης. Ο οποιοσδήποτε λογαριασμός του Ioannakarayianni.gr θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από το πρόσωπο που έχει καταχωρίσει τα προσωπικά δεδομένα του στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται από τον χρήστη κατά την δημιουργία λογαριασμού πρέπει να είναι αληθείς και ακριβείς.

Η παροχή ψεύτικων πληροφοριών από τον χρήστη θεωρείται απάτη και υπόκειται και διώκεται από τον νόμο. Ο κάτοχος του λογαριασμού είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι οι λεπτομέρειες του λογαριασμού του παραμένει απόρρητη, και ότι η πρόσβαση στον υπολογιστή του αποτρέπει άλλους να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του.

Ο κάτοχος του λογαριασμού αποδέχεται την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες που συμβαίνουν στο πλαίσιο του λογαριασμού που διατηρεί.
Το Ioannakarayianni.gr διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών, να τερματίσει λογαριασμούς, ή να ακυρώσει τις παραγγελίες ανά πάσα στιγμή και δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνο για ψευδή στοιχεία που μπορεί να παρέχει ο οποιοσδήποτε πελάτης.

Τιμολογιακή πολιτική

Όλες οι τιμές μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και απροειδοποίητα κατά τη διακριτική ευχέρεια του Ioannakarayianni.gr Οι χρεώσεις γίνονται σε ευρώ. Το Ioannakarayianni.gr διατηρεί κάθε δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε παραγγελία που περιλαμβάνει εσφαλμένες τιμές που ενδέχεται να προέκυψαν λόγω hacking.
Τα ταχυδρομικά τέλη διακίνησης υπολογίζονται όταν ολοκληρώνεται η παραγγελία ή κατόπιν συνεννόησης απευθείας με το Ioannakarayianni.gr.

Παραδόσεις κατ’ οίκον & αποστολές

Όλα μας τα είδη είναι επαγγελματικά συσκευασμένα για ασφαλή παράδοση σε Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και τρίτες χώρες.
Η αποστολή των προϊόντων γίνεται με ταχυμεταφορά μέσο της εταιρίας ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, δεν υπάρχει υπηρεσία εντοπισμού του δέματος σας και απαιτείται να υπογράψετε κατά την παράδοση.

Ο χρόνος αποστολής είναι 1 έως 3 εργάσιμες μέρες για Ευρώπη, 4 με 5 μέρες προς τρίτες χώρες και 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες εντός Ελλάδος, ανάλογα με τον γεωγραφικό προορισμό.

Το εκτιμώμενο κόστος παράδοσης που σας έχει δοθεί στη διαδικασία της παραγγελίας είναι από ένα εκτιμώμενο βάρος του πακέτου.
Κάθε δασμός ή φόρος εισαγωγής, που επιβάλλονται από τις αρχές της χώρας όταν φθάνει στη χώρα σας η παραγγελία, επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς.
Η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για την παράδοση παραγγελιών σε λάθος διεύθυνση.

Ο πελάτης θα είναι υπεύθυνος και αναλαμβάνει το κόστος για την επαναποστολή ή επιστροφή της παραγγελίας εξαιτίας λανθασμένης διεύθυνσης.
Η εταιρία δεν είναι υπέυθυνη για τυχών καθυστερίσεις που οφειλονται σε ανωτέρα βία (απεργίες, καιρικές συνθήκες, καταστροφες κ.τ.λ.).

Τρόποι πληρωμής

Πληρωμή με πιστωτική κάρτα Visa, MasterCard, Maestro, American Express και μέσω Paypal. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει κατάθεση (προκαταβολή το 40% της αξίας της παραγγελίας) σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αφού προηγηθεί παραγγελία μέσω e-mail και επιβεβαιωθεί από εμάς, καταθέτοντας το υπόλυπο καθώς και το κόστος μεταφορικών στην παραδοση.

Πολιτική επιστροφής

Τα προίοντα, καθώς και τα υλικά μας, κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας του πελάτη και για αυτόν τον λόγο επιστροφές δεν γίνονται δεκτές στην περίπτωση που αλλάξατε την γνώμη σας για την αγορά. Για αυτό να είσαστε προσεκτικοί κατά την παραγγελία, διότι επιστροφές και αλλαγές δεν επιτρέπονται.
Εάν μια παραγγελία δεν παραληφθεί ή αν ένα προϊόν που ελήφθη είναι είτε ελαττωματικό ή κατεστραμμένο, τότε μια αίτηση επιστροφής (συνοδευόμενη απο φωτογραφικό υλικό) πρέπει να κατατεθεί στο Ioannakarayianni.gr εντός 2ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των εμπορευμάτων.
Η αίτηση σας και άλλες λεπτομέρειες θα πρέπει να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@Ioannakarayianni.gr .
Κατόπιν θα υπάρξει μια διαδικασία διερεύνησης και αν το αποτέλεσμα οδηγεί στο συμπέρασμα των όσων ισχυρίστηκε ο πελάτης, τότε μόνον τα ελαττωματικά αγαθά μπορούν στη συνέχεια να επιστρέφονται.
Σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνεται αντικατάσταση των ελατοματικών καθότι η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων δεν υπάρχει.
Ενημερώνουμε τους πελάτες μας πως όλες οι παραγγελίες φωτογραφιζονται πρώτου πακεταριστούν.
Άδεια χρήσης και πρόσβασης του δικτυακού τόπου
Πρόσβαση στο διαδικτυακό τόπο του Ioannakarayianni.gr παρέχεται μόνο για τον σκοπό της πρόσβασης και σωστής χρήσης των υπηρεσιών που προσφέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλοίωση τμήματος του δικτυακού τόπου. Κανένα τμήμα αυτού του δικτυακού τόπου δεν μπορεί να αναπαραχθεί για οποιοδήποτε λόγο, καθώς επίσης κανένα μέρος του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων των λογοτύπων, εμπορικών σημάτων, ή καταχωρήσεων, δεν μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε αλλού εκτός από το Ioannakarayianni.com, εκτός εάν έχει χορηγηθεί γραπτή άδεια.

Επιτρέπεται η πρόσβαση στον διαδικτυακό τόπο του Ioannakarayianni.com, υπό την προϋπόθεση ότι οι χρήστες δεν θα παρεμβαίνουν, ή δεν θα προσπαθούν να παρέμβουν σε οποιοδήποτε τμήμα του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου.

Προσωπικά Δεδομένα & Ασφάλεια

Προστασία προσωπικών δεδομένων
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη του Δικτυακού μας τόπου διέπεται από τους όρους της παρούσας και τις σχετικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Δικαίου (Ν. 2472 / 1997, Π.δ. 207 / 1998. Π.δ. 79 / 2000 και αρ. 8 Ν. 2819 / 2000), όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Οδ. 95/46/ΕΚ και Οδ. 97/66/ΕΚ).
Τα προσωπικά δεδομένα (ονόματα, διευθύνσεις κλπ) που τυχόν θα συλλέγονται ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές), αλλά διαφυλάσσεται ο προσωπικός τους χαρακτήρας.

Ο διαδικτυακός μας τόπος διατηρεί αρχεία με τα στοιχεία αυτά αποκλειστικά και μόνο για λόγους επικοινωνίας, στατιστικής και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών του.
Επιπλέον, στην περίπτωση των «συνδέσμων» (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους, το Ioannakarayianni.gr δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο χρήστης του διαδικτυακού μας τόπου έχει τη δυνατότητα αφού επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα και διαπιστώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου να ζητήσει τη διαγραφή, διόρθωση ή αλλαγή του.

Ανήλικοι έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό μας τόπο μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων / κηδεμόνων τους και δεν υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Αποζημίωση

Συνομολογείται διά της παρούσης ότι σε περίπτωση που ασκηθεί κατά του διαδικτυακού μας τόπου οποιαδήποτε αγωγή, αξίωση, διοικητική ή δικαστική απορρέουσα από οποιασδήποτε μορφή δική σας παράβασης, αναλαμβάνετε την υποχρέωση αφενός να παρέμβετε στη σχετική εγερθείσα διαδικασία και αφετέρου να αποζημιώσετε το διαδικτυακό μας τόπο στην περίπτωση που υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ή άλλης δαπάνης.

Ασφάλεια

Για λόγους ασφαλείας δεν δεχόμαστε λεπτομέρειες πιστωτικής κάρτας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, fax ή τηλεφωνικώς.
Περιορισμός ευθύνης δικτύου
Το Ioannakarayianni.gr, χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα.
Το Ioannakarayianni.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι πληροφορίες καθώς και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται το Ioannakarayianni.gr.
Το Ioannakarayianni.gr σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου, ούτε ακόμη την έλλειψη «ιών», είτε πρόκειται για το Ioannakarayianni.gr, είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνετε το περιεχόμενο της.
Αν η χρήση του διαδικτυακού τόπου που κάνετε προκαλεί την ανάγκη για συντήρηση, επισκευή ή διόρθωση του εξοπλισμού ή δεδομένων αναλαμβάνετε όλο το κόστος της δαπάνης για επιδιόρθωση.

Αποκλεισμός συμβουλών

Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες / επισκέπτες μέσω του διαδικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών να αξιολογήσουν ότι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

“Σύνδεσμοι” (links) προς άλλα sites

Ο διαδικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Διαφημιστικά μηνύματα

Το Ioannakarayianni.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση ή δια του τηλεφώνου.
Το Ioannakarayianni.gr δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του.

Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.

Cookies

Όπως τα περισσότερα sites στο διαδίκτυο έτσι και στο Ioannakarayianni.gr χρησιμοποιούμε cookies έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες κάθε φορά που περιηγείστε με κάποιον web browser στο κατάστημα μας.

Χωρίς την χρησιμοποίηση των cookies θα ήταν αδύνατον να σας προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες όπως: κατάσταση παραγγελιών, προσωπικές ρυθμίσεις,αποθήκευση αντικειμένων στο καλάθι.
Τα Cookies είναι αλφαριθμητικά αρχεία που μεταβιβάζουμε στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών σας διαμέσου του διαδικτύου σας έτσι ώστε να σας προσφέρουμε υπηρεσίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Στις ρυθμίσεις του browser σας μπορείτε να επιλέξετε να εμποδίσετε τον browser σας από το να δέχεται νέα cookies ή να σας ρωτάει κάθε φορά που ένα νέο cookie πρόκειται να εγκατασταθεί στον σκληρό σας δίσκο.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν επιλέξετε να εμποδίζετε τα cookies από το να αποθηκευτούν στον σκληρό σας δίσκο δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες υπηρεσίες του καταστήματος μας.

Δίκαιο και δικαιοδοσία

Η συγκεκριμένη σύμβαση χρήσης διέπεται από τις διατάξεις του ελληνικού δικαίου, τις οδηγίες και τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού δικαίου και τις σχετικές διεθνείς διατάξεις.
Εάν κάποια διάταξη κριθεί αντίθετη προς το νόμο και ως εκ τούτου άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Καμία αλλαγή των όρων της συγκεκριμένης σύμβασης δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές εξ αφορμής της εν λόγω σύμβασης είναι τα δικαστήρια της πόλης των Αθηνών.